Dabur Vatika hårolja med kokos

vatika-coconut-enriched-oil

Den indiska oljan Dabur Vatika rekomenderas för normalt hår och alla slags hårbottnar.

Den har baserats på recept från indisk traditionell medicin, så kallad ayurveda, och ger de effekter vi alltid har drömt om.

Varför bör man använda den?

Kokosoljan från Dabur Vatika har återfuktande, lugnande, föryngrande och stärkande egenskaper som gör håret vackrare och friskare, motverkar mjäll, och lindrar irritation. Kosmetikan reglerar talgkörtlarnas produktion och förhindrar tillväxt av bakterier som kan orsaka infektioner och hudsjukdomar i hårbotten. Oljan skyddar mot skadliga faktorer i omgivningen, förstärker hårets naturliga färg, ger det mer glans och omvårdad, samt skyddar mot UV-strålar, föroreningar och fria radikaler. Dabur Vatika innehåller neem, brahmi, amla, extrakt från hennabuske, mjölk, kokosolja, rosmarinolja och citronolja. Dessa ämnen används ofta i indisk folkmedicin och på olika salonger eftersom de har återfuktande, mjukgörande och polerande egenskaper som gör håret mjukt och lent. Nu kan även du se ut som en Bollywoodstjärna!

Hur applicerar man håroljan från Dabur Vatika?

Endast systematisk användning kan ge ett tillfredsställande resultat, så använd oljan minst en gång i veckan. Applicera den i hela håret, men fokusera lite extra på topparna och hårbotten. Detta fungerar även för dig som har överflödig talgproduktion eller överkänslig hårbotten. För bästa resultat bör du utföra en klassisk hårbehandling med olja, vilket är mycket vanligt i Indien. Ta en större mängd kosmetika i håret och låt den sitta i under flera timmar. Om du behöver extra omvårdnad kan du låta Dabur Vatika sitta kvar över natten och sedan tvätta ur den på morgonen. Du kan utföra en oljebehandling på flera sätt: i vått eller torrt hår, innan du använder en hårmask eller balsam, eller i kombination med andra produkter. Vilken metod föredrar du?

Kan den rekommenderas?

När du använder kosmetika med naturliga ingredienser lever du i harmoni med naturen och uppskattar säkert terapeutiska egenskaper. I så fall är kokosoljan från Dabur Vatika rätt val för dig. Oljan återuppbygger skadat hår och hårbotten, och gör håret vackrare. Om du börjar använda produkten redan idag kommer håret snart att bli finare och vackrare. Till skillnad från de flesta produkter i vårt test har den här oljan ingen pump för applicering, men tjejer som bryr sig om sitt hår kan säkert klara sig utan. Förpackningen är lätt att öppna och stänga.

Fördelar:

  • Återfuktar och polerar
  • Skyddar mot kluvna ändar
  • Gör håret mjukare
  • Naturlig samansättning
  • Vårdar och föryngrar hårbotten

Nackdelar:

  • Stark doft
  • Otillgänglig
  • Inte särskilt effektiv
  • Ingen pump eller pipett ingår